הכירו את משפחת Power Platform
בואו נעצור רגע ונדבר על ה- buzz word הזה שנקרא Low Code, או בשמו השני- Power Platform.
בתקופה הנוכחית, בה הכל קורה מהר, ארגונים חייבים להיות מסוגלים להגיב במהירות לשינויים. חברות שלא יגיבו מהר, ככל הנראה יתקשו להשאר בתחרות. אחת הגישות הפופלריות היום להתמודדות מול אתגר זה, היא השימוש בכלי Low code – סט כלים מיקרוסופטי המאפשר לארגונים לייצר ולדלוור פתרונות לשירות מגוון צרכים בארגון ללא הצורך להסתמך על עבודת מתכנתים ומפתחים מרובה.
מעבר לחיסכון בזמן ולאפקטיביות הרבה, מדובר בכלים המאפשרים לארגונים להגיב לשינויים ולייצר את הכלים להם הם זקוקים ברגע נתון וכמעט בזמן אמת.
אפליקציות Low Code הן מהפיכה של ממש ומחזירות את הכוח לידיים של הארגון. בזכותן ניתן לפתח אפליקציות ותהליכים עסקיים על ידי עובדי הארגון, שאינם בהכרח מפתחים.
מה שזה אומר בעצם זה שכמעט כל אחד יכול.
באמצעות Drag & Drop, ופעמים רבות ללא ידע בתכנות, ניתן לייצר פתרונות לא פחות ממדהימים דוגמת אפליקציות עסקיות, עמודי אינטרנט, אוטומציה של תהליכים ואף תצוגת נתונים מרהיבה.
וכעת לתכלס- מיהם חברי משפחת Power Platform?
- Power BI – נדמה שהוא קצת "מלך הכיתה" בחבורה הזו הנקראת Power Platform. כבר שנים שהוא מוביל את השוק העולמי בתחומו* ועושה הדים בעולם. הכלי מאפשר לייצר בקלות ובמהירות, מתוך מגוון של מאות מקורות מידע (טבלאות אקסל, מאגרי נתונים, מאתרי אינטרנט, נתוני בורסה וכמעט כל מקור אחר שתוכלו לחשוב עליו), דאשבורדים – ודוחות חכמים, שמציגים בדיוק את הנתונים אותם המנהלים צריכים באיזו תצורה וצבע שיחפצו, בצורה מעודכנת, חיה ונגישה מכל מכשיר.
כידוע – העסקים של היום מונעים מדאטה. אם לא נדע להפיק ממנו תובנות חכמות ולהשתמש בהן, אז מה הם בכלל שווים?
בסיוע ה- Power BI תוכלו להפיק תועלות בכל תפקיד – החל ממנהלי כספים שיכולים לראות על מסך אחד את כל התמונה: נתונים פיננסים, תקציב מול ביצוע, נתוני בורסה, התפלגות הכנסות וכו', דרך מנהלי מכירות שזקוקים לסטטוס חי של מצב היעדים שלהם, מנהלי שיווק שמנהלים נתוני קמפיינים ממגוון פלטפורמות, תקציבים ומסעות לקוח, ועד למנהלי רכש שיכולים לראות בכל רגע נתון את מצב המלאי והמצאי, סטטוס הזמנות וכו'.
- Power Apps – כלי לא פחות מגאוני. באמצעות Drag & Drop, וללא ידע בתכנות ובניית אפליקציות, תוכלו לבנות תוך זמן קצר אפליקציות עם כפתורים, צבעים, תהליכים וחוויית משתמש, שישמשו את העובדים, הספקים או הלקוחות שלכם לכל מטרה שתחפצו.
תוכלו לייצר אפליקציות לטובת אוטומציה ויעילות של תהליכים כמו למשל ניהול משימות ותהליכים, סבבי אישורים, ניהול טכנאי שטח, ניהול שעות העבודה של העובדים ואפילו את איסוף המתנות לחג.
סיעור מוחות קצר בארגון שלכם, ותראו שתעלו בחכתכם כמה רעיונות מדהימים לאפליקציות שישפרו את כל התנהלות העסק. בעבר רעיונות כאלו היו נפסלים על הסף בגלל הוצאות הפיתוח והזמן. מהפיכה, כבר אמרנו?
- Power Automate – קחו את כל התהליכים שמבזבזים לכם זמן יקר בעבודה והפכו אותם לאוטומטים.
תוכלו לנהל סבבי חתימות ואישורים בקלות, לעקוב בקלות אחר המשימות השוטפות שלכם, לנהל תזכורות ולקבוע פגישות תוך שניות. וכמובן שניתן לחבר את הכלי גם לאפליקציות שבניתם ולמגוון מערכות ארגוניות אחרות.
- Power Virtual Agents – הסוכן הוירטואלי שלכם – מאפשר לייצר צ'אטבוטים מונחי בינה מלאכותית (AI) לכל מטרה בקלות ובמהירת ולחבר אותו למוקדי השירות, לאתרי האינטרנט ועוד.
אין צורך להכביר במילים – כולנו כבר מבינים את הצורך בבוטים. בין אם זה ליצירת צ'אט המדמה שיחה אנושית למענה ראשוני מהיר בשירות הלקוחות או באתר האינטרנט ועד מדריכי משתמש חכמים ונגישים.
- Power Pages – הכלי החדש ביותר במשפחה, סוג של אבולוציה של Power Apps Portals – דרך מהירה לייצר, לארח ולנהל אתרי אינטרנט ופורטלים מאובטחים לשימוש לקוחות, שותפים, קהילות ומשתמשים חיצוניים.
ובכן, ההיצע והיכולות כבר היום מרשימים, ותוכלו לראות אינטגרציות, פיצ'רים וכלים חדשים צומחים ומשביחים את משפחת ה Power Platform כמעט ללא הרף. כבר היום ישנה קהילת משתמשים גדולה שדואגת לעדכן, לפתח ולהיות בקשר רציף עם מיקרוסופט תוכלו לקרוא על כך יותר כאן.
והרווח – כולו שלכם
חסכו במשאבים – אם כמעט כל עובד בחברה יכול ללמוד את הכלים בעצמו או באמצעות קורס קצר, אתם כבר יכולים להבין מה התועלת כאן. תוכלו למקסם את השימוש במשאב הארגוני הקיים ופחות להסתמך על צוותים חיצוניים, מה שכמובן גם מפחית עלויות ומעודד פרודוקטיביות. אגב – גם מהצד של הרישוי מדובר בעלויות נמוכות ולעיתים אף חינמיות.
חסכו בזמן – בסוף, מדובר בכלים פשוטים לשימוש שמייצרים תועלת תוך זמן קצר, לצד תקופת לימוד קצרה ובסופו של דבר – מספקים תוצאות מרהיבות ומועילות. העובדים מתפתחים, והארגון מרוויח – בהחלט סיטואציית win-win.
השארו גמישים – באמצעות שימוש בכלי Low Code תוכלו לבצע שינויים "on-the-go", ולחסוך משמעותית זמן יקר ומשאבים חיצוניים המשמש לכתיבת קוד.
אז איך מתחילים?
יש כמה דרכים. המהירה ביניהן, לחרוצים שביניכם, היא פשוט להתקין גירסה חינמית ולהתחיל להשתפשף, לצפות בסרטוני הדרכה ולהתנסות.
אם תרצו לזרז את התהליך, תוכלו לקחת קורס הכשרה קצר (ובעברית) שיביא אתכם לרמה גבוהה תוך מספר מפגשים קצר (דוגמה לקורסים כאלה תוכלו למצוא במכללות ההייטק המובילות, דוגמת abra Labs)
ואם אתם מקבלי החלטות בארגונים, ותרצו לקבל הדגמה קצרה ולגעת בכלים כדי להבין לעומק איך הם יכולים לעזור לכם, תוכלו להצטרף לאחת מסדנאות המנהלים המעשיות שמתקיימות מידי חודש כאן.
אם יש לכם שאלות נוספות, תוכלו לכתוב לנו. פשוט לחצו כאן.
*על פי מחקרי גרטנר בין השנים 2016-2023